perjantai 16. marraskuuta 2012

Ateriankorvikearvostelut

Moi!

Monia mietittyttää ateriankorvikkeissa ennen kaikkea maku. Se, että ateriankorvikkeen nauttii edes pikkuisen mielellään on iso juttu varsinkin jos kuuria on tarkoitus jatkaa viikkoa pidempään.

Ensimmäinen kerta on aina kauhein, sitten teolliseen ja jauhoiseen makuun hiljalleen tottuu. Ne ajavat kuitenkin asiansa, eli nälkä lähtee (ainakin jo toisella viikolla näläntunne menee ohi ateriankorvikkeen nauttimisen jälkeen)

Pientä arvostelua kokeilemistani tuotteista kouluarvosanoin.

Nutrilett Hot & Cold: 5½
Haju kammottava, ei tule kahvi mieleen ollenkaan. Myös kuumana erittäin pahaa. Jäljellä vielä 7 pussia.

Nutrilett suklaavanukas 6
Vaikka teen sen ohjeen mukaisesti, jää pirtelöksi. Ja vielä laihaksi sellaiseksi.
Maku ok, ei kovin paljon kaakaon makua.

Nutrilett kanakeitto 4
Tämä on ateriankorvikkeiden inhokki. Kertakaikkiaan vaan niin pahaa. Todella outo jälkimaku.

Allevo suklaa shake 7-
Ensimmäinen kokeilukerta ei ollut positiivinen. Yökköreaktio tuli. Koostumus todella paksu, ei ollenkaan makea, mutta loppujenlopuksi aika hyvän kaakaon maku.

Allevo vadelma&mustikka 5½
Jauhoinen ja vaikea saada sekoitettua, koska mukana on kuivattuja marjanpaloja jotka keräävät ällöä jauhoa ympärilleen.

Allevo peruna-purjokeitto 8+
Koostumus liemimäinen, joka on minulla plussaa. Maussa ei ole mitään inhottavaa, mutta ei oikein kehuttavaakaan. Aika neutraali siis maultaan.

Slanka juureskeitto 9
Maku kermainen ja mukavan yrttinen. Koostumus sopivan paksua ja ruokaisuutta lisäävät porkkananpalat. Muita Slankan makuja en ole vielä maistanut. Slankasta aion tehdä vielä erillisen postauksen myöhemmin kunhan saan ensin syötyä kaikki vanhat ateriankorvikkeet pois tai ainakin varastoja pienennettyä.

Xtravaganza juureskeitto 7-
Todella suolaista, vettä joudun lisäämään joka kerta että saan keiton alas. Joku vähän ällösivumaku keitossa on.Porkkananpaloista plussaa.

Naturdiet minttusuklaa 8-
Hyvä hintalaatusuhde ja sopivan makea. Mukavan minttuinen maku vie pois jauhoista makua. Kaikissa kokeilemissani Naturdietin  pussituotteissa on jännän jauhoinen maku, joka puskee kyllä aina läpi.

Naturdiet ananas 7½
Hinta-laatusuhde hyvä. Sopivan makea. Ananas maistuu hieman suussa ennen jauhoisuuden makua.

Naturdiet metsämansikka-vanilja 8+
Tämäkin sopivan makea ja hinta sopiva. Jauhoisuus ei tässä puske niin pahasti kuin ananaksessa.

Xtravaganza mustikka 6
Ei maistu juurikaan mustikalta. Vaikea saada tasaista koostumusta. Ei riittävä makeus.

Xtravaganza persikka 7½
Ihan kivan persikkainen maku ja tarpeeksi makea.

Easydiet tomaattikeitto 6
Maku ei ollut juurikaan tomaattinen ja minua ei mielyttänyt tomaattiklimpit keitossa. Tuntui, että keittoa on aivan liikaa. Loput aionkin syödä puolikkaina annoksina.Samalla saan koostumusta vähän liemimäisemmäksi.

Kaikki pirtelöt ja keitot sheikkaan ensin kylmään veteen sekoitettuna Xtravaganzan skakerilla. Ja älkää tehkö sitä virhettä että laitatte ensin jauheen ja sitten vasta veden. Kokeilin kerran ja Xtravaganza mansikka ei sekoittunut ollenkaan. Viemäriin meni sekin 2,95 euron litku..

Pirtelöt laitan pakastimeen n. 15 minuutiksi, jolloin maku on paljon siedettävämpi. Keitot kaadan shakerista keittolautaseen ja siitä mikroon.

Kuva:weheartit.com